Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Edzés motiváció és kitartás

Edzés motiváció és kitartás

Motivációval edzeni könnyű. Olyan, mint amikor lefelé gurulunk a biciklivel. Jól esik, süvít a szellő és haladunk előre. Ez arra az időszakra jellemző, mikor az ember belevág az edzésbe. Látható, hogy amikor a legtöbben életmódváltásra adják a fejüket januárban, mennyire sokan vagyunk a teremben. Aztán ahogy elfogy a lejtő, és energiát kell beletenni a dologba, ott esnek ki a legtöbben. Erre mondják, hogy érdeklődés hiányában elmaradt. Ahogy feledésbe merül az eredeti elhatározás, tudatosul bennünk, hogy bizony ez nem egy könnyű vállalkozás, nem is vagyunk biztosak a dolgunkban, hajlamos az ember felhagyni az új vállalkozással. Ha veled is fordult már elő, hogy elkezdted, aztán valahogy mégse folytattad, ne ess kétségbe! Ha ezúttal jobban felkészülsz, lehet, hogy ezúttal sikerrel jársz.

Amikor azokat látjátok, akik már évek óta járnak edzeni, és jó eredményeik vannak, nem a motiváció miatt tudtak jó eredményt elérni, hanem a fegyelmezettség miatt. Soha senkinek nem könnyű betartani a kemény diétát, vagy ott lenni minden egyes edzésen, és beleadni mindent. Előfordulnak rossz napok, vagy hogy nem úgy jön ki a lépés. Viszont egy bizonyos idő múlva rutinná alakul az edzésre járás, és aki eddig a pontig el tud jutni, az egy nagyon fontos lépcsőfok a sikerhez vezető úton. Amikor nekiálltok az edzésnek tudjátok, hogy nehéz idők jönnek, de jólvan ez így. El kell fogadni a kellemetlenséget, meg kell tanulni kilépni a komfortzónából. Jó érzéssel tölti el az embert, ha túlvan egy edzésen, de ha egy olyan edzésen van túl, amire egyáltalán nem akart menni, és végül mégis megcsinálta, az az igazi királyság. Az fog újra lendületet adni, és úgy fogtok újra lejtőn gurulni.

Idővel, már csak az fog feltűnni, hogy folyamatosan új bérletet veszel, mert megint eltelt egy hónap, pedig fel se tűnt. A motiváció meg egy olyan edzőtárssá válik, aki van, hogy jön, van, hogy nem. Ha jön jó, ha nem akkor sincs gond, hiszen már csinálod ha esik, ha fúj. Erre biztatok mindenkit. Ne az első hétre készüljetek, hanem arra, hogy mikor veszitek meg a második bérletet.