Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mennyire kell érteni a testépítéshez ahhoz, hogy elkezdhessünk edzeni?

Mennyire kell érteni a testépítéshez ahhoz, hogy elkezdhessünk edzeni?
Manapság már töméntelen mennyiségű információ érhető el a különböző gyakorlatokról, edzésmódszerekről, a táplálkozásról, és mindenféle edzéssel kapcsolatos dologról. Vajon mennyire kell tájékozottnak lenni, mielőtt belevágunk ebbe az egészbe? Valóban szükség van az összes alma megevésére a mindent tudás fájáról?

A leggyakrabban úgy jut el az ember életében először edzőterembe, hogy van egy span, aki már vagy jár edzeni, vagy közös elhatározás keretein belül együtt vágnak bele a sportba. Előfordul az is, hogy személyi edző segítségét kérik az új belépők. Viszont ha valakinek nincs olyan ismerőse, akivel együtt vágna bele, és esetleg nem engedheti meg magának az edzőt, azoknak sincs semmi oka otthon maradni és nem gyúrni.

Én személy szerint egyedül kezdtem, és úgy hittem, hogy ha eszek napi 1x és emellett mindennap edzek, akkor én szálkás és izmos leszek… Szal mélyről indultunk.

                Véleményem szerint ennek a sportnak a legfontosabb alapvetése a folyamatosság, ami alatt azt értem, hogy heteken, hónapokon és éveken keresztül kell foglalkozni az edzéssel, hogy jó eredményeket érjünk el. Ezért a legjobban akkor járunk, ha elkezdünk futni, mielőtt járni tudnánk, vagyis el kell kezdeni járni, és nem szabad abbahagyni.

                Nincs olyan hitvány és kis súlyos edzés, amit ha életünkbe először csinálunk, ne idézne elő izomlázat a bokánkba is. Le kell menni, megismerkedni a gépekkel, érdemes nézni azokat, akik jobb formában vannak, hogy mit csinálnak, és szépen folyamatában felszedni a szükséges tudást.

                Nincs egy minden felett álló recept a sikerre. Azt leszámítva, hogy soha nem szabad felhagyni az edzéssel. Ahányan vagyunk, annyiféle testfelépítés, izomtapadás és anyagcsere van. Idővel mindenki megismerkedik a testével, és tudni fogja, hogy mi az, ami beválik számára, és mi az, ami nem működik.

                Bár a kívülállónak ez egy roppant monoton és unalmas sport, annak aki csinálja, erről egész más a véleménye. Mindig lehet újítani, és a végtelenségig lehet jól (és persze rosszul is) variálni a különböző gyakorlatokat.

                Végsősoron egyszerűen arra bíztatok mindenkit, hogy húzzon edzeni, és közben majd feljön a tudás is. Egyetlen dologra kell figyelni, hogy másokat ne zavarjunk edzés közben, és akkor minden rendben lesz. Az edző termi viselkedésről itt olvashattok néhány gondolatot. : https://proteinoutlet.com/blog/uj-ev-uj-emberek-az-edzoteremben-edzotermi-etikett-89