Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Új év, új emberek az edzőteremben - Edzőtermi etikett

Új év, új emberek az edzőteremben - Edzőtermi etikett

Beköszöntött az újév, és a masszív évvégi vakulásig zabálásból származó mély bűntudattól fellelkesedve megérkeztek az edzőtermekbe az új és örök visszatérő sportolni vágyók. Ez önmagában dicséretes, mindenkinek sok kitartást és jó eredményeket kívánok. Azonban ez a hullám azt jelenti, hogy nagyon sokan vagyunk egyszerre a terembe, és ezért beszélnünk kell az edzőtermi viselkedés néhány alapvetéséről, hogy mindenki kihozhassa az edzéséből a legtöbbet úgy, hogy közben nem gyúrjuk el mások elől a lehetőséget. Íme néhány tanács, ami abban segít, hogy ne vívjuk ki senki ellenszenvét, és ne rontsuk el a napját.

 

Köszönés

                Ha már havibérlet vásárlására adtuk a fejünket, és valahova tervezünk egynél többször eljárni, de még akkor is ha nem, vegyük a fáradtságot arra, hogy köszönünk. Túlzásba se kell esni. Nincs szükség rá, hogy kezeljünk a pultossal, és mindenkivel, aki a terembe tartózkodik, vagy előtte. Egyszerű a szabály: Aki érkezik, vagy távozik, az köszön előbb. Nem tűnik nagy dolognak, nem is az, de mégis számít.

Törölköző

                Egyre több helyen követelik meg a törölközőhasználatot, jó ha az elején hozzászokik az ember. Persze az elején még a rúddal fekvenyomástól, meg a gumikötelezéstől azért nem fog rólatok ömleni a víz, de azért legyen csak kéznél. Sokan azt hiszik, hogy a törölköző arra van, hogy honfoglalóst játszanak vele a gépeken, miközben gazdájuk szédeleg a teremben seggeket nézegetni. Ezt ne tegyük. Miközben használunk egy gépet, arra az időre rakjuk rá a textilt, meg ha nagyon összeköpködjük a tükröt, akkor is jó, ha kéznél van.

Zenehallgatás/telefonnyomkodás

                Ha elkezded az edzést, az első időkbe igyekezz minimalizálni ezeket a tevékenységeket. Iszonyat idegesítő tud lenni, ha valaki befekszik valamelyik géphez, és miközben hallgatja a 12 órás csillámpóni remixet, még idézeteket is keresgél tinderre, hogy végképp lekösse minden figyelmét, miközben 4-en nézik, hogy mikor tudnának sorra kerülni. Ne feledjétek: sokan vagyunk lent egyszerre, elég gyakran kell osztozni az eszközökön, ami egy teljesen zökkenőmentes dolog lenne akkor, ha nincs mindenki robotpilótán, és tud haladni.

Lejöttünk a spanokkal fekvenyomni

                Nagyon kevés olyan edzőterem van, ahol van elég gép mindenkinek. Ezért ha egyszerre 2-en, vagy többen edzünk, akkor vagy példamutató szorgalommal pörgessük a sorozatokat, mintha nem lenne holnap, vagy ha azért tudjuk, hogy nem aznap fogjuk megváltani a világot, ajánljuk fel a beszállás lehetőségét annak, akin látjuk, hogy szeretné használni az eszközt. Van, aki könnyen vált, ha épp az a gép, amit használt volna foglalt, viszont vannak, akiknek ez nehezen megy, különösen az elején. Erre legyetek kedvesek figyelni, mindenki élete könnyebb lesz tőle.

 

 

A játszósruhát is mosni kell

 

                Edzőterembe edzőcuccba kell lenni, ebbe nincs titok. Azonban aki bemegy a malomba az lisztes lesz. Tehát ha edzünk, akkor izzadni is fogunk ha minden jól megy. Viszont akkor az edzőcuccot mosni kell időről időre! Ha bárhova mentek a terembe, és mindenhol büdöskét éreztek, akkor sanszos, hogy belőletek jön. Na azt ne várjátok meg.